Radióhullámú sebészet

27.01.2023. 12:47

A rádióhullámokat a bőrgyógyászatban alkalmazzák a napkeratózisok, lengőfibromák, szemölcsök, genitális szemölcsök, anyajegyek, kis hemangiomák, kis teleangiectasiak, a bőrben levő retenciós ciszták és bizonyos típusú apró kocsányos anyajegyek eltávolítására.

Ezen elváltozások egy része esztétikai zavart jelent, és a páciensek azzal a szándékkal jelentkeznek, hogy a problémát a lehető legkevesebb kellemetlenséggel oldják meg.

A készülék 4 MHz-es rádióhullámokat használ minimális energiadisszipáció mellett, ami azt jelenti, hogy a környező szövetek károsodása minimális, miközben a célzott változás precízen és gyorsan eltávolítható. A Rádióhullámos beavatkozást, mint terápiás lehetőséget, bőrgyógyász, nőgyógyász, urológus stb. szakorvosok is alkalmazhatják. 

A méretükből adódó, szabálytalan pigmentációjából vagy bármely rosszindulatú daganatgyanús tulajdonságból adódó elváltozásokat műtéttel távolítjuk el, klasszikus sebészeti beavatkozással. A rádióhullámos eljárásokat kis műtőben végzik, különösebb felkészítést nem igényel a beteg.

A beavatkozás után 7-14 nap elteltével, a lokalizációtól, illetve a gyógyulási folyamat gyorsaságától függően, hámosító krémek vagy gélek segítségével a keletkezett var leesik és alig látható vagy észrevehetetlen heg marad. A beavatkozásnak van néhány előnye mint például az rövid időtartam, a beteg számára kényelmesebb és az orvosnak is jelentősen egyszerűbb, nincs öltés, ami után ki kellene szedni a cérnát, minimális a károsodás a marginális környező egészséges szövetekben, és ami nagyon fontos, jó az esztétikai eredmény ami a hegeket illeti.

Szerző: Dr Lasinger Laura, Bőrgyógyász szakorvos

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595