Mire van szükségünk hogy egészséges és ragyogó bőrünk legyen?

Mire van szükségünk hogy egészséges és ragyogó bőrünk legyen?
26.10.2022. 20:39

Sokunk számára prioritás a szép, egészséges bőr. A bőrápoló szérumok, fényvédő faktorok, hidratáló krémek vagy fiatalító formulák, részben hozzájárulnak a bőrünk megőrzéséhez. Mégis az életmód, az étrend és az aktivitás van jelentős kihatással a bőr minőségére.

Miért fontosak bizonyos nyomelemek és vitaminok a bőrünknek?

1. Kollagén

Keverjük bele a a kávénkba? A kollagén nevű értékes anyag hatásmechanizmusát tudományosan még nem sikerült teljes mértékben kivizsgálni.
De tény, hogy csökkenti a ráncok mélységét, növeli a bőr rugalmasságot, feszességét és tónusát.

2. Omega 3 zsírsav

Javít a bőrszárazságon, az atópiás dermatitiszen, a pikkelysömörön, valamint az pattanásokon és fekélygyógyuláson.Természetes gyulladáscsökkentő hatása is van.

3. C-vitamin - Aszkorbinsav

A kollagén szintézisének alapvető láncszeme, védő szerepe van az UV-sugarakkal szemben, segíti a sebek gyógyulását, valamint hozzájárul a ragyogó bőrhöz.Leginkább más kiegészító hatóanyagokkal együttesen fejti ki jótékony hatását-mint például a cink, E-vitamin...

4. CoQ10, koenzim Q10

Az ubiquinon tele van antioxidáns tulajdonságokkal, amelyek megvédik a bőrt a környezet káros hatásaitól, energizálja a bőrünket és fokozza a bőr nedvességtartalmát.
Amellett, hogy kiegyenlíti az arctszínt, feszessé teszi a bőrt –tehat öregedésgátló hatást fejt ki.

5. E-vitamin

A tokoferol Antioxidáns tulajdonságaival tűnik ki. Védelmet nyújt az UV-sugarak okozta károsodások ellen. Csökkenti a gyulladást, javít az arc elszineződésein es jelentősen táplálja a bőrt.

Számos más elem is megemlíthető, amely szerepet játszik a bőr és a haj minőségének megőrzésében. Cink, réz, L-karnitin, glükózamin, B-vitaminok, Béta-karotin, lechitin és egyebek – melyeket szakember ajánlásával érdemes szedni a lehető legjobb hatás elérése érdekében.
A megfelelő kombinációban fogyasztott táplálék-kiegészítők a helyes étkezés adalékai lehetnek. A cél az optimális mennyiségű vitamin, nyomelem biztosítása az enzimatikus folyamatokhoz, a hormonszintézishez, az anyagcseréhez, a sejt regenerációhoz és a szervezetben zajló egyéb biokémiai folyamatokhoz.

Az ember vitamin- és ásványianyag-szükséglet kortól, nemtől, pszichofizikai állapottól és tevékenységtől/sporttól függően változik.

A bőr egy fontos szerv, a takarószövet, amely megvédi szervezetünket a külső hatásoktól, amely receptorokon és jelrendszereken keresztül kommunikál a környezettel, reagál az endogén és exogén ingerekre, és meghatározza küllemünket.

A bőrünk ápolása, megóvása az UV/IR sugaraktól, az alacsony és magas hőmérséklettől mind a mi feladatunk- annak érdekében hogy bőrünk mindig egészséges és ragyogó legyen.
Az egészséges bőr a szép bőr!

Szerző: Dr Lasinger Laura, Bőrgyógyász szakorvos

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595