MI A DIGITÁLIS DERMATOSZKÓPIA

MI A DIGITÁLIS DERMATOSZKÓPIA
27.01.2023. 12:51

A modern bőrgyógyászati és esztétikai bőrgyógyászati rendelőkben a napi diagnosztikában és a tervezett beavatkozások előtt digitalizált dermatoszkópiát végeznek, amely nagyon fontos az anyajegyek és egyéb pigmentsejtes bőrelváltozások vizsgálatában.

A dermatoszkópia a bőr felszíni mikroszkópos vizsgálata, 50-200-szoros nagyítással.

A legmodernebb digitális mikroszkópok jelentős nagyítási képességgel rendelkeznek, és lehetővé teszik a bőrszegmens, azaz a megfigyelt bőrelváltozások közvetlen megjelenítését a monitoron.

A videodermatoszkópia és a távorvoslás lehetősége globális trend.

A digitális mikroszkópok kompatibilisek az iOS / Apple rendszerekkel, amely a bőrgyógyászati gyakorlat legtökéletesebb módszerét képviseli a jó- és rosszindulatú bőrdaganatok diagnosztizálása szempontjából. Az ilyen digitális felvételek felbontása kiemelkedő, a természetes színek reprodukciója kifogástalan.

Szükség esetén a felvétel továbbítható konzultációra referens klinikai központba vagy más magasan szakosodott egészségügyi intézménybe, a bőrgyógyász és/vagy plasztikai sebészet szakértői véleményének összehangolása érdekében.

A telemedicina az orvos szakértők közötti kommunikációs módszer, amely segíti a diagnosztika folyamatát és lehetővé teszi a terápia lehető legyorsabb meghatározását.

Az összehasonlító vizsgálatok során a bőrelváltozásokat nem polarizált fényt és polarizált fényt alkalmazunk.

A szolgáltatások minőségének elérése érdekében polarizált és nem polarizált fényt szóró Windows és iOS rendszerre optimalizált digitális kamerát/mikroszkópot használunk.

A megfigyelt növekedés minden részlete jól látható a monitoron, a páciens és az orvos követheti a teljes eljárást, a fényképeket rendszerzzük és archiváljuk. 

Szerző: Dr. Lasinger Laura, dermatovenerológus szakorvos

Zakažite pregled već sada!

Pozovite nas na telefon +381 62 551 595.

Pozovi odmah
Zakažite pregled već sada!
Poliklinika Medic 062551595